g2 g12 g11

 

PORT DICKSON, 18 OGOS 2020 -  YAB Dato' Seri Haji Aminuddin bin Harun, Menteri Besar Negeri Sembilan telah menyempurnakan Majlis Pelancaran dan Penyerahan Geran Insentif Siswazah Tani Negeri Sembilan (InSisT9) Tahun 2020 bertempat di Klana Resort Port Dickson . Seramai 51 orang siswazah tani telah menerima sijil perakuan penerimaan geran ini daripada YAB Dato' Seri Menteri Besar.

Program InSisT9 ini diilhamkan daripada cetusan idea oleh YAB Dato' Seri Menteri Besar sendiri pada tahun lalu dan telah diumumkan di dalam Pembentangan Belanjawan 2020 Kerajaan Negeri Sembilan; dimana ianya bertujuan untuk menggalakkan para siswazah mengusahakan projek pertanian yang dilihat sangat berpotensi tinggi untuk dimajukan di dalam Negeri Sembilan ini dan dapat memberikan pulangan yang lumayan.

Penerima geran akan menerima bantuan maksimum berjumlah RM10,000.00 berdasarkan keperluan masing-masing. Semoga para siswazah tani yang telah mendapat manfaat program InSisT9 ini dapat menempa kejayaan di dalam bidang pertanian dan menjadikan bidang pertanian sebagai bidang kerjaya yang memanfaatkan untuk diri, keluarga, masyarakat dan negara.

 

mygov2
suk2
doa2
jpa2
moa2